jan17

Stop mensen in je boek

zondag, 17 januari 2016

Stop mensen in je boek
Gevraagd naar de sleutel van zijn succes had de hoofdredacteur van een lokale Amerikaanse krant een eenvoudige verklaring: ‘Wij verwerken in elk artikel een inwoner van onze stad, van het politieke nieuws tot het weerbericht.’ De hoofdredacteur wist zeker dat zijn krant zelfs een topverkoop zou realiseren als hij slechts de namen en telefoonnummers van de inwoners van zijn stad zou afdrukken: ‘Iedereen zal ‘m lezen om na te gaan of hij erin staat.’

Door Geerhard Bolte

Mensen houden van mensen. Ooit een roman gelezen waarin geen mensen voorkwamen?
dec21

Wat wil je dat ze van je boek onthouden?

maandag, 21 december 2015

Wat wil je dat ze van je boek onthouden?
Een jaar na het lezen van je boek is een lezer de details vergeten. Maar wat wil je dat hij zich in elk geval herinnert? Als je dit weet voordat je gaat schrijven, is de kans veel groter dat jouw boodschap beklijft.

Door Geerhard Bolte

Zo’n vijfentwintig jaar geleden las ik het fascinerende boek How to lie with statistics van Darrell Huff. Ik kan me geen woord meer herinneren van de tekst, maar wel wat zijn boodschap was: pas op als iemand je om de oren slaat met een handvol cijfers, want ze zijn ongetwijfeld uit hun verband gerukt. Ik heb het boek weer eens uit de kast geplukt, en na het herlezen van de inleiding bleek ik te hebben onthouden wat hij bedoelde.
nov17

Hoe organiseer je tegenspraak met meelezers?

dinsdag, 17 november 2015

Hoe organiseer je tegenspraak met meelezers?
Als je lef hebt, schakel je tijdens het schrijven van je boek meelezers in om actief kritiek te verzamelen. Heel eng, maar ook heel effectief. 

Ik ken weinig auteurs die tijdens het schrijven van hun boek geïnteresseerd zijn in de mening van lezers. Later, als hun boek af is, bloeit de liefde weer op, maar tijdens het schrijven vinden ze lezers hinderlijke pottenkijkers die slechts voor overlast zorgen. Als je aan het koken bent, wil je immers ook niet dat anderen aan jouw pannen zitten.
mei04

Vijf therapieën voor professionals met verkoopangst

maandag, 04 mei 2015

Vijf therapieën voor professionals met verkoopangst
Laat je kans op succes als professional niet schieten door verkoopangst.

Veel professionals hebben een hekel aan acquisitie. Met een koffer op pad gaan, je voet tussen de deur zetten, een glad verkooppraatje houden: nee, dat is je eer te na. Ik ben toch geen verkoper!, zeg je tegen jezelf. Kwaliteit verkoopt zichzelf en als je je werk goed doet, dan hoef je er toch niet mee te leuren!? De kans is groot dat je jezelf met deze excuses voor de gek houdt: je bent niet te goed, je hebt gewoon last van verkoopangst.

Door Jan-Willem Seip

apr20

Hoe je flexplekken deelt en heerst

maandag, 20 april 2015

Hoe je flexplekken deelt en heerst
Hack de ongemakken van Het Nieuwe Werken

Doet jouw organisatie aan Het Nieuwe Werken? En heb je daar soms flink de balen van? Denk je met weemoed terug aan de speciaal op jouw maten afgestelde stoel die elke ochtend plichtsgetrouw op jouw achterwerk stond te wachten? De stapel dossiers op de hoek van je bureau, die je aan het eind van de dag lekker kon laten liggen? Aan de vertrouwde collega naast je, die je op elk gewenst moment een vraag kon stellen? En aan de vergaderkamer die nergens heenging tot jij en je teamgenoten hem nodig hadden?

Werken lijkt tegenwoordig wel bijzaak. Eerst een plek vinden, je laptop aansluiten en je stoel instellen. Snel een vergaderzaal reserveren voor ze allemaal weer bezet zijn. De collega aan wie je iets wilde vragen, is offline. Kom je na een overleg terug op je vloer, ligt je verbinding eruit. De hele handel opnieuw opstarten. Voorheen kon je je op zo'n moment terugtrekken in de veilige oase die jouw eigen werkplek was. Nu heb je misschien niet eens een eigen locker.


Fijn voor je werkgever, want nu kunnen jullie verhuizen naar een kleiner pand. Of ze kan andere dure kantoorpanden sluiten. Met als bonus dat medewerkers die niet gebonden zijn aan een werkplek op kantoor, altijd en overal kunnen werken.

Hoe pluk je als medewerker de vruchten van zo'n flexwerkplek?

<<  1 2 [34 5 6 7  >>